Laden...
Overweeg je gestapelde bouw in hout?
Hamlet ontzorgt volledig;
van haalbaarheid en constructief ontwerp tot en met de realisatie.
Lees meer

Welkom bij Hamlet

Wij zijn gespecialiseerd in het constructief ontwerpen van gestapelde bouw in massief hout.

Veelal is dat op basis van CLT, maar ook met gelamineerde houten kolommen en liggers. Een combinatie van die twee kan natuurlijk ook.  

 

Design for Manufacturing & Assembly

Wij werken volgens de principes van deze ontwerpmethode, die streeft naar de hoogst haalbare productie-efficiency en dus zo laag mogelijke kosten.

Gedurende het hele ontwerpproces kijken we niet alleen of het constructief allemaal klopt, maar toetsen ook voortdurend of alle onderdelen efficiënt geproduceerd, getransporteerd en op locatie geassembleerd kunnen worden. Zo voorkomt men missers, meerwerk en verspilling van tijd verderop in het ontwerptraject of tijdens de uitvoering.

Door deze geïntegreerde aanpak garanderen we dat het ontwerp één-op-één en tegen voorspelbare kosten gerealiseerd kan worden.

 

Casco+

Primair vervult het casco natuurlijk een constructieve functie, maar bij een houten gebouw wordt ook een deel van het akoestische- en brandveiligheidsconcept aan het casco ontleent.

Hamlet ontwerpt en berekent het casco vanuit een holistisch aanpak waarin constructie, akoestiek en brandveiligheid als een drie-eenheid worden benaderd. Wij noemen dit casco+. Dat geeft het designteam al in een vroege fase duidelijkheid over de complete wand- en vloerdiktes en het bespaart bovendien tijd en kosten voor de opdrachtgever.

 

Een goed begin

Bouwen met hout heeft vele voordelen: het gaat razendsnel, het is duurzaam, circulair en het resulteert in gezondere gebouwen voor de gebruikers.

De voorbereiding en het ontwerpproces zijn echter anders georganiseerd dan bij traditionele bouw. Daarom zeggen we altijd: ‘overweeg je een houten gebouw? Neem dan contact met ons op’.

Hamlet is een ervaren partner voor projectontwikkelaars en woningcorporaties bij het kostenefficiënt realiseren van hun houtbouw projecten. Een goed begin is daarbij, zoals zo vaak, het halve werk.

Diensten

1. Haalbaarheid en advies

1. Haalbaarheid en advies

Er is een idee, een project, met een ambitie. En de vraag dient zich aan: Is het project technisch en economisch haalbaar in hout? Een prima moment om Hamlet erbij te halen. Want met onze expertise kunnen we je helpen de juiste beslissingen te nemen. In een vroeg stadium, wanneer alles nog mogelijk is.

 

Op basis van de projectanalyse adviseren wij welke houtbouw methode het beste past bij het gewenste programma, de planning, ambities en het bouwbudget.

 

Zodra de bouwmethode bepaald is, ontwerpen wij het basis grid van het houten casco.

2. Constructief en technisch ontwerp

2. Constructief en technisch ontwerp

Wil men kostenefficiënt bouwen met hout, dan is er één belangrijke regel: ontwerp eerst het casco. Van binnen naar buiten ontwerpen; rekening houdend met de mogelijkheden en de beperkingen van het materiaal. Het is misschien even wennen, maar het werkt.

 

Hamlet beschikt over een ervaren team van houtconstructeurs en specialisten. Op basis van het programma van eisen ontwerpen wij het houten casco met een optimale balans tussen de constructieve eigenschappen, de brand technische functie, het akoestische pakket en de realisatiekosten. Uiteraard leveren wij ook het complete constructieve rapport voor de omgevingsvergunning. 

 

Dat is wel zo snel, bespaart kosten en garandeert een optimale gebouwprestatie.

3. Productie en logistiek

3. Productie en logistiek

Hamlet werkt samen met diverse CLT en Glulam producenten. Daarmee is een gezonde prijsvorming gegarandeerd. We zijn bekend met ieders productiefaciliteiten en de mogelijkheden en beperkingen ervan. Tijdens het ontwerpproces houden we hier al rekening mee. 

 

Per projectonderdeel wordt beoordeeld welke producent het beste past, waardoor een hoge mate van productie-efficiëntie gegarandeerd is en dat resulteert in lage productiekosten. Zo gaan prijs en kwaliteit hand in hand.

4. Realisatie

4. Realisatie

Onze bouwdochter Hamlet Tall Timber Constructions (Hamlet TTC) is volledig gespecialiseerd in het realiseren van gestapelde bouw in hout. Eigen mensen, ofwel ‘Hamleteers’ zoals wij elkaar noemen.  Het team is goed op elkaar ingespeeld.  Veiligheid en kwaliteit staan daarbij natuurlijk altijd voorop.

 

Onze geïntegreerde aanpak die samenkomt in de principes van Design for Manufacturing & Assembly maakt het mogelijk dat wij in veel gevallen steigerloos kunnen bouwen. En dat scheelt weer in de kosten.

Projecten

  • Woodstone
  • Woodstone
  • Woodstone

Woodstone

LocatieHeerhugowaard
Start bouwZomer 2023
Aantal woningen202
BVO18.700 m2
CLT7.300 m3
Hoogste toren40 meter
BijzonderhedenKern en liftschacht van CLT

 

Opdrachtgever

 

De Nijs Projectontwikkeling

Haalbaarheidsstudie bouwen in houtHamlet
Constructief ontwerp houten cascoHamlet
Realisatie houten cascoHamlet
ArchitectenMecanoo en Boporai

  • De Houten Leeuw
  • De Houten Leeuw
  • De Houten Leeuw

De Houten Leeuw

LocatieAmsterdam
Start bouwVoorjaar 2023
Aantal woningen53
BVO2.510 m2
CLT760 m3

 

Opdrachtgever

 

Stadgenoot i.s.m. De Nijs Projectontwikkeling

Haalbaarheidsstudie houtbouwHamlet
Constructief ontwerp houten cascoHamlet
Realisatie houten cascoHamlet
ArchitectenHeren5 Architecten

Meer projecten

Laatste nieuws

Grootste houtbouwproject komt in Nederland

Grootste houtbouwproject komt in Nederland

Het grootste houten woningbouwproject van Europa, met een totale vloeroppervlakte van 18.700 m2, zal over een klein jaar verrijzen aan de rand van het centrum van Heerhugowaard. De benodigde 7.300 m3 hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Lees verder
Amsterdamse woningcorporatie krijgt primeur met houten woongebouw

Amsterdamse woningcorporatie krijgt primeur met houten woongebouw

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot ontwikkeld als eerste een houten woongebouw voor de sociale sector.

Lees verder
Grootste houten woningbouw project in Europa

Grootste houten woningbouw project in Europa

Nederland is relatief laat van start gegaan met grootschalige houtbouw. Maar dat gaat veranderen.

Lees verder
EU toekomstvisie voor houtbouw

EU toekomstvisie voor houtbouw

Een hoopvolle en inspirerende presentatie van EU voorzitter Ursula von der Leyen. In haar visie voor de toekomst van Europa, spelen investeringen in het milieu een belangrijke rol spelen. Bouwen met hout wordt specifiek als oplossing genoemd.

Lees verder
Onze missie: Less carbon, more trees

Onze missie: Less carbon, more trees

Voor elke m³ CLT die Hamlet verwerkt in projecten, planten we een boom in Nederland. Daarmee geven we daadkracht mee aan onze missie: Less carbon, more trees.

Lees verder
Circulair én zelfvoorzienend bedrijfsgebouw wordt realiteit

Circulair én zelfvoorzienend bedrijfsgebouw wordt realiteit

Uniek bedrijfsgebouw volledig opgetrokken uit CLTEnergieconcept op basis van PV panelen en waterstof. Regenwater wordt gebufferd en benut als grijs water.

Lees verder

Neem contact met ons op

Postadres

Hamlet Design+Build Technology BV
Klein Heiligland 1A
2011 EB  Haarlem

Bezoekadres

Stationsplein 80
2011 LM  Haarlem

Contactgegevens

E-mail: info@hamlet.nl
Telefoon: 023 - 5 329 629
KvK: 76150852