Praktijkonderzoek met wietlucht

Neemt CLT geur op?

De doelgroep (internationale studenten) rookt regelmatig een jointje. 

Onze opdrachtgever in het noorden van het land, waarvoor wij momenteel het CLT casco van een woongebouw met 7 verdiepingen ontwerpen, vroeg zich af of de geur van wiet na verloop van tijd in het CLT trekt. Goeie vraag!

 

Nou weten we heel veel van CLT, maar ditmaal moesten we het antwoord schuldig blijven. Nader onderzoek was gewenst. We hebben hiertoe een blok CLT in een Haarlemse coffeeshop geplaatst. Daar genieten gedurende de dag en in de avond vele tientallen liefhebbers van hun favoriete stuff. Na 2,5 week hebben we het CLT weer opgehaald. Qua rookintensiteit staat dat vermoedelijk gelijk aan enkele jaren blowen door een bewoner van een CLT woning. 

 

Terug op kantoor bespeurde ons team, met de neus vlak boven het hout, de geur van sigarettenrook, maar niet de penetrante lucht van wiet. Alsof je aan een trui ruikt die je aan hebt gehad op een feestje waar gerookt werd (weet je nog van vroeger?).

Elke dag nam de geur iets af en na vier dagen was er geen herkenbare of opvallende geur meer waarneembaar. In een blinde test tussen het coffeeshop CLT en een blok rookvrij CLT, kon het CLT dat 2,5 week stoned is geweest niet herkend worden.

Conclusie op basis van deze test: CLT neemt op de langere duur vermoedelijk geen geur op.