Laden...

Diensten

1. Haalbaarheid en advies

1. Haalbaarheid en advies

Er is een idee, een project, met een ambitie. En de vraag dient zich aan: Is het project technisch en economisch haalbaar in hout? Een prima moment om Hamlet erbij te halen. Want met onze expertise kunnen we je helpen de juiste beslissingen te nemen. In een vroeg stadium, wanneer alles nog mogelijk is.

 

Op basis van de projectanalyse adviseren wij welke houtbouw methode het beste past bij het gewenste programma, de planning, ambities en het bouwbudget.

 

Zodra de bouwmethode bepaald is, ontwerpen wij het basis grid van het houten casco.

2. Constructief en technisch ontwerp

2. Constructief en technisch ontwerp

Wil men kostenefficiënt bouwen met hout, dan is er één belangrijke regel: ontwerp eerst het casco. Van binnen naar buiten ontwerpen; rekening houdend met de mogelijkheden en de beperkingen van het materiaal. Het is misschien even wennen, maar het werkt.

 

Hamlet beschikt over een ervaren team van houtconstructeurs en specialisten. Op basis van het programma van eisen ontwerpen wij het houten casco met een optimale balans tussen de constructieve eigenschappen, de brand technische functie, het akoestische pakket en de realisatiekosten. Uiteraard leveren wij ook het complete constructieve rapport voor de omgevingsvergunning. 

 

Dat is wel zo snel, bespaart kosten en garandeert een optimale gebouwprestatie.

3. Productie en logistiek

3. Productie en logistiek

Hamlet werkt samen met diverse CLT en Glulam producenten. Daarmee is een gezonde prijsvorming gegarandeerd. We zijn bekend met ieders productiefaciliteiten en de mogelijkheden en beperkingen ervan. Tijdens het ontwerpproces houden we hier al rekening mee. 

 

Per projectonderdeel wordt beoordeeld welke producent het beste past, waardoor een hoge mate van productie-efficiëntie gegarandeerd is en dat resulteert in lage productiekosten. Zo gaan prijs en kwaliteit hand in hand.

4. Realisatie

4. Realisatie

Onze bouwdochter Hamlet Tall Timber Constructions (Hamlet TTC) is volledig gespecialiseerd in het realiseren van gestapelde bouw in hout. Eigen mensen, ofwel ‘Hamleteers’ zoals wij elkaar noemen.  Het team is goed op elkaar ingespeeld.  Veiligheid en kwaliteit staan daarbij natuurlijk altijd voorop.

 

Onze geïntegreerde aanpak die samenkomt in de principes van Design for Manufacturing & Assembly maakt het mogelijk dat wij in veel gevallen steigerloos kunnen bouwen. En dat scheelt weer in de kosten.

Neem contact met ons op

Postadres

Hamlet Design+Build Technology BV
Klein Heiligland 1A
2011 EB  Haarlem

Bezoekadres

Stationsplein 80
2011 LM  Haarlem

Contactgegevens

E-mail: info@hamlet.nl
Telefoon: 023 - 5 329 629
KvK: 76150852