Visie

Missie 

Wij geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om in een betaalbare en fijne woning te wonen. Een plek waar je je thuis voelt; geborgen en veilig. Het is een essentiële factor om gelukkig te zijn. Gelukkige mensen zijn minder vaak ziek, hebben meer energie en staan positiever in het leven. Dat is goed voor het individu, voor zijn omgeving en daarmee voor de gehele samenleving en de economie. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Want duizenden jonge mensen en gezinnen zijn op zoek naar een betaalbare woning. Vaak jarenlang. Met alle frustraties van dien.

Hamlet staat voor het nieuwe denken en doen in de woningbouw. Door het integreren van innovatieve technologie met een slim bouwsysteem en CLT hout als belangrijkste bouwmateriaal, willen we een bijdrage leveren aan het duurzaam, schoon en snel realiseren van gezonde en betaalbare woningen.

 

Design for Manufacturing & Assembly

Wij werken volgens de principes van deze ontwerpmethode, die streeft naar de hoogst haalbare productie-efficiency en dus zo laag mogelijke kosten.

Gedurende het hele ontwerpproces kijken we niet alleen of het constructief allemaal klopt, maar toetsen ook voortdurend of alle onderdelen efficiënt geproduceerd, getransporteerd en op locatie geassembleerd kunnen worden. Zo voorkomt men missers, meerwerk en verspilling van tijd verderop in het ontwerptraject of tijdens de uitvoering.

Door deze geïntegreerde aanpak garanderen we dat het ontwerp één-op-één en tegen voorspelbare kosten gerealiseerd kan worden.

 

Casco+

Primair vervult het casco natuurlijk een constructieve functie, maar bij een houten gebouw wordt ook een deel van het akoestische- en brandveiligheidsconcept aan het casco ontleent.

Hamlet ontwerpt en berekent het casco vanuit een holistisch aanpak waarin constructie, akoestiek en brandveiligheid als een drie-eenheid worden benaderd. Wij noemen dit casco+. Dat geeft het designteam al in een vroege fase duidelijkheid over de complete wand- en vloerdiktes en het bespaart bovendien tijd en kosten voor de opdrachtgever.

 

Een houten casco assembleren gaat razendsnel. Daarom denken we graag mee over optimale afbouwmethodes; zodat men tijdens de hele realisatie profijt blijft hebben van het hoge bouwtempo.

 

 

Casco+ - Afbouwsystemen in ontwerpfase afstemmen op houtbouw

 

Casco+ : Afbouwsystemen in ontwerpfase afstemmen op houtbouw