Hamlet Home concept beschikbaar voor realisatie in heel Nederland.

Eerste circulaire rug-aan-rug woningen van CLT

In het mooie Tuitjenhorn heeft onze houtbouw dochter Hamlet TTC, 10 rug-aan-rug woningen volgens het Hamlet Home concept gerealiseerd.

Hamlet Home is ons eigen woningconcept met een GBO van 87M2, een beukmaat van 5.50 meter en maar liefst 4 slaapkamers.
Het Hamlet Home concept is beschikbaar voor realisatie in heel Nederland. De woningen in Tuitjenhorn zijn onderdeel van de ontwikkeling Noorderlicht en zijn bestemd voor sociale huur. De woningen zullen verhuurd worden door woningcorporatie Wooncompagnie.

 

SNEL
Het complete CLT casco wordt in slechts twee dagen gerealiseerd. 
De CLT gevels worden compleet met beglaasde kozijnen geïnstalleerd. De woningen zijn dus meteen wind- en waterdicht.
De badkamer en het toilet zijn prefab units. Hiervoor heeft Hamlet verschillende opties in haar leveringsprogramma. Samen met een slim afbouwpakket zorgt dit voor een vlotte voltooiing.
Op deze locatie is gekozen voor een bakstenen buitengevel. Deze wordt mortelloos, droog gestapeld met het Drystack systeem en is daarmee volledig circulair. 

Het prefab funderings- en vloerconcept voor Hamlet Home is ontwikkeld i.s.m. met Dycore, onder regie van Joeri Koehof.

 

GEEN OPLEVERPUNTEN

Niet onbelangrijk; bij de oplevering van de CLT casco's door ons houtbouw team waren er nul, dus helemaal geen, opleverpunten. Dat toont de kwaliteit aan van het concept en van de geïntegreerde werkwijze.

In de komende periode zal de afbouw plaatsvinden door diverse onderaannemers.

 

VARIATIES
Hamlet Home is een snel te bouwen, circulair concept voor rug-aan-rug woningen met een hoofddraagconstructie van CLT. Naast de variant met een GBO van 87M2 is er ook een versie van 69M2.  Er zijn diverse plattegronden beschikbaar en het gevelbeeld- en materiaal is per locatie aanpasbaar. Voor de locatie in Tuitjenhorn werkten de architecten en constructeurs van Hamlet samen met BBHD Architecten. 

 

INTERESSE?

Hamlet Home kan in heel Nederland gerealiseerd worden. Daarbij werken we bij voorkeur samen met een lokale hoofdaannemer.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

 

Fotografie: Martine Bootsma