Met de Hamlet quick scan weet je het.

Beton ontwerp omzetten naar houtbouw; kan dat?

Regelmatig krijgen we de vraag of een ontwerp met een betonnen casco, omgezet kan worden naar een houten casco.

 

Projectontwikkelaars en woningcorporaties maken zelf graag de stap naar houtbouw, maar steeds vaker verlangen gemeentes, provincies en ook beleggers dat er duurzaam en zo schoon mogelijk wordt gebouwd.

Met een houten casco, zoals van CLT, zet men dan meteen een flinke stap voorwaarts.  

 

Door de substantiële CO2 opslag, de lichtere fundering die een houten gebouw nodig heeft, minder transportbewegingen voor materialen en het kleinere bouwteam, zorgt zo’n houten casco voor een flinke reductie van CO2 en stikstof. En dan laten we nog buiten beschouwing dat de bouwtijd met 20-40% kan afnemen. Ook dat scheelt natuurlijk uitstoot én de nodige kosten.

 

Het is daarom niet zo vreemd dat ontwikkelaars graag willen weten of een plan of een ontwerp dat zich al in V.O. of zelfs D.O. fase bevindt, alsnog omgezet kan worden naar een houten variant.

 

Hamlet is gespecialiseerd in het constructief ontwerpen en realiseren van woningbouw in massief hout (CLT). De nadruk ligt vooral op gestapelde bouw, maar we werken ook aan projecten met grondgebonden woningen.

 

Voor ontwikkelaars en woningcorporaties die al een stuk op weg zijn met een project in beton, maar toch graag willen weten of het in hout zou kunnen, bieden wij tegen een beperkte vergoeding een quick scan aan.

Je hebt dan snel een goed onderbouwd antwoord op de vraag of het in hout kan en wat voor mogelijke consequenties het heeft voor het bestaande ontwerp.

 

Interesse? Stuur ons een bericht via het contactformulier.